Wat is een AirRootContainer ?

Het zijn potten zonder bodem, waarin onze Rhododendrons opgroeien. In onze zoektocht om Rhododendrons toch in pot te kunnen kweken, kwamen we uit bij dit systeem. Deze kunststofring heeft veel gaatjes aan de zijkant en geen bodem, waardoor de wortels veel zuurstof krijgen. Dat heeft een Rhododendron graag. De wortels groeien mooi naar de buitenkant van de container en krijgen hierdoor extra zuurstof. Het oxigeneert de plant. Hierdoor maken we komaf met het probleem van ronddraaiende wortels die de plant stilletjes versmachten.

De extra luchtgaten maken dat er snel extra haarwortels worden aangemaakt. De AirRootContainer wordt voorzien van hiervoor speciaal geselecteerde potgrond, Binnen een termijn van 12 à 15 weken wordt een gezonde kluit gevormd. De planten kunnen hierdoor meer voedingsstoffen en water opnemen en groeien beter.

De stress van het verplanten gebeurt bij ons in de pot en niet meer bij u als klant, als de Rhododendron in de tuin wordt geplant.

De voordelen van de AirRootContainer

  • Heel het jaar rond kan verplant worden !
  • De Rododendron behoudt zijn ‘gezonde’ kluit
  • Geen verplantingsstress: Als hovenier kan je met meer zekerheid een doorgroei aan uw klant garanderen

de Rododendrons worden in potgrond gekweekt, daardoor hebben de kluiten een licht gewicht en kunnen meestal nog handmatig verplaatst worden (behalve natuurlijk de heel grote).

TIP: Controleer op regelmatige tijd de vochtcondities


BULK-ACTIE: Rhododendron 'Boursault' 120/140 ARC [Meer info]
Wat is een AirRootContainer ?
Schuiven naar boven