Over onze kwekerij

Onze specialiteit is het kweken van Rhododendron’s in volle grond. Het voordeel ten opzichte van planten uit pot is dat deze planten zeer snel aanslaan na aanplant en hun groeiproces gewoon verder zetten. Onze maatvoering begint bij 80/100 en de breedte van de plant is mooi in verhouding tot zijn lengte.

Wanneer wij voor u de planten klaar maken, worden deze voorzien van een mooie grote gezonde kluit in verhouding tot de grootte van de plant zelf. Alle kluiten worden ingepakt met gaasdoek. Grote planten ( > ca 3m ) worden voorzien van een draadkluit.

 

Natuurlijk

We gebruiken geen onkruidverdelgers of insecticiden. We bemesten het minimum.

Grote planten

Planten vanaf 80/100, in volle grond en AirRoothContainer. Solitairen en meerstammige parasols van 2 tot ca 5m

Speciale variëteiten

Kijk in onze lijsten wat voorradig is, en verras uw klant met een speciale soort

Waarom voor onze rhodo’s kiezen

Onze rhododendrons worden gekweekt op een pure zandgrond. In tegenstelling tot planten uit een veengrond ( bv in Duitsland), groeien onze planten makkelijk door in een andere zandgrond, of in een zware grond die verbeterd is met turf en/of mager zand. Met andere woorden, ze hoeven zich niet al te veel aan te passen. Onze planten zijn soms misschien iets minder vol, maar die volheid krijg je enkel door de plant te remmen, en dat doen we niet. Groeiremmers beletten de plant spontaan door te groeien. Planten voor de tuinaanleg moeten spontaan kunnen verder groeien. 

Als hovenier of plantengroothandel kan u bij ons ook terecht voor beplantingsschema’s. Zo krijgt u de juiste planten op de juiste plaats. 

Wat zeggen de klanten over ons

Coming soon

Wat doen we ook? 

Grote partijen Rhododendrons planten vergt toch enige vaardigheid, zeker als het grote planten zijn. Voor hoveniers bedrijven kunnen wij dit doen. In alle discretie leveren we vakwerk af.

Stel een vraag